باقلوا شعریه یا شعیریه مخصوص نواحی جنوبی ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس است و این دسرخوشمزه و مقوی علاوه بر مهمانیها و مجالس میتواند در ایام مبارک رمضان در کنار حلوا، شله زرد، شیربرنج و دسرهای شیرین دیگر برای وعدههای سحر و افطار مصرف شود.
رشتههای مخصوص یکی از اجزای اصلی تهیه این دسر است که میتوانید آن را از سوپرمارکتها و فروشگاههای زنجیرهای بزرگ تهیه کنید. با ما همراه باشید تا ترفندهای خاص تهیه این دسر خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
رشته شعریه | ۱ بسته |
شیر عسلی | ۲۰۰ گرم |
کره | ۵۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | ۱ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه باقلوا شعریه
مرحله اول
این باقلوای عربی و خوشمزه بسیار مقوی بوده و معمولا مانند فرنی، شله زرد یا شیر برنج در ماه رمضان بر سر سفرههای افطار مسلمانان دیده میشود. برای تهیه این باقلوا قبل از هرچیزی بسته رشتهای که تهیه کردهاید را با کمک دست خرد کنید (هرچه این رشتهها خردتر باشد در نهایت بافت باقلوای شما بهتر خواهد شد).سپس کره را داخل ماهیتابهای آب کنید، رشتههایی که خرد کردید را در آن ریخته و شروع به تفت دادن کنید.
مرحله دوم
در این مرحله هل آسیابشده و زعفران دمکرده را به رشتهها اضافه کنید و هم بزنید (برای دم کردن زعفران مقداری از آن را داخل ظرف بریزید و آبجوش را روی آن ریخته و درب ظرف را ببندید، چند دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد). دقت کنید که رشتهها نسوزد، لازم نیست مدت طولانی رشته را هم بزنید همین که مقداری رنگ آن تغییر کند کافی است.
مرحله سوم
بعد از آن که حدود 10 دقیقه رشتهها را تفت دادید شیرعسلی را اضافه کنید. (میتوانید در صورت تمایل نصف قوطی شیرین عسلی اضافه کنید، هرچه مقدار آن بیشتر باشد دسر شما شیرینتر و نرمتر میشود). مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید، شیرعسلی به مرور روی حرارت سفت خواهد شد پس نگران رقیق بودن آن نباشید. حدودا پنج دقیقه بعد از اضافه کردن شیرعسلی گلاب را اضافه کنید، زیر گاز را خاموش کنید اما ظرف را از روی حرارت برندارید و به همان صورت هم بزنید.
مرحله چهارم
یک ورق فویل را کمی چرب کنید، مواد را روی آن بریزید و تمام بخشها را با استفاده از قاشق همسطح و یکنواخت پخش کنید. مغز بادام و پسته را روی رشته و شیرعسلی بریزید. با استفاده از ورق فویل مواد را پیچیده و رول کنید و مواد را داخل یخچال بگذارید. بعد از حداقل پنج ساعت آن را از یخچال خارج کرده، فویل را جدا کنید و شعریه را برش بزنید.
مرحله پنجم
دسر عربی شما آماده است آن را در ظرف دلخواه بریزید، در صورت تمایل میتوانید با مخلوطی از شکر، آب، زعفران، گلاب شهدی تهیه کرده تا روی دسر بریزید و با استفاده از گلسرخ، باقیمانده مغزها و غیره تزیین کنید. این دسر خوشمزه را در کنار چای یا دمنوش اسطوخودوس سرو کرده و لذت ببرید.
نکات کلیدی تهیه باقلوا شعریه:
– باقلوا شعریه را می توان به صورت قالبی نیز تهیه کرد. بدین صورت که پس از آماده شدن مواد رشته ای، کف قالب سیلیکونی مورد نظر را کمی چرب کرده، نصف مواد رشته ای را درون قالب بریزید.
سپس نصف مقدار مغز انتخابی و یا مخلوطی از مغزها را روی رشته ها بریزید و حالا مابقی مواد رشته و شیر عسلی را درون قالب و روی مغزها اضافه کنید و سپس به درون یخچال انتقال دهید.
این مراحل را باید به سرعت و تا زمانی که مواد رشته ای سفت نشده انجام دهید. پس از گذشت 1 ساعت که باقلوا خودش را گرفت، آن را از یخچال خارج کنید. بوسیله چاقو برش های لوزی شکل و یا مربعی روی سطح باقلوا ایجاد کنید.
سپس با مابقی مغزها روی آن را تزئین کنید. (شما می توانید درون قالب را فقط با مواد رشته ای پر کنید، و مغزها را برای روی حلوا و تزئین نگه دارید) . باقلوا شعریه قالبی را هم می توانید همراه با شهد نیز نوش جان کنید.
– در تهیه حلوا شعریه ، می توانید در صورت تمایل کمی شیر و یا خامه صبحانه همراه با شیر عسلی به رشته ها اضافه کنید. این کار یاعث می شود تا بافت باقلوا و رشته ها نرم تر و آبدار تر شود.
– شما می توانید پودر هل و گلاب را با مغزها مخلوط کنید. تا مخلوط مغزها منسجم تر شده و طعم دار شود. در تهیه باقلوا رولی این کار کمک می کند تا در هنگام برش زدن مغزها بیرون نریزند و بافت آن منسجم باقی بماند.
– رشته شعریه را نباید زیاد تفت دهید زیرا باعث می شود باقلوا شما سفت شود.
– اگر شیر عسلی را زمان زیادی روی حرارت قرار دهید زود سفت می شود، و شما مجبور خواهید شد مقدار بیشتری شیر عسلی برای رقیق شدن مواد اضافه کنید.