1.آرد گندم
آرد گندم بیشترین مصرف را در کل دنیا دارد و در ایران هم بیشتر صرف تهیه نان های سنتی ایرانی از جمله نان لواش، نان تست وغذا های محلی و…. می شود چراکه اساس غذا و نان های ایرانی ها از گذشته تا امروز نان و فرآورده های آردی بوده و هست، بنابراین بیشترین مصرف را در ایران دارد و غذای اصلی مردم محسوب می شود. پس با ما همراه باشید تا در ادامه مطلب طرز تهیه غذای های لذیذی که با آرد گندم تهیه می شود را آموزش ببینیم
کاکا غذای محلی استان گیلان
مواد لازم برای 4 نفر:
- آرد گندم الک شده: یک پیمانه
- کدو حلوایی پخته و پوست گرفته: یک پیمانه
- تخم مرغ: یک عدد
- دارچین، مغز هل کوبیده شده و نمک: هر کدام یک قاشق چای خوری
- گلاب: یک دوم پیمانه
- شکر: یک دوم پیمانه
- بکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
در ابتدا کدو حلوایی ها را بخار پز کرده و سپس آن را خوب له کنید و در ادامه آرد را الک کرده و به کدوی خود اضافه نمایید و سپس مواد دیگر را به ترکیب بیفزایید . مواد خود را هم بزنید تا به صورت خمیر دربیاید . در ادامه بعد از یک ساعت که در دمای محیط به آن استراحت دادید، آن را با دست به شکل دایره کوچک پهن کنید. در تابه مقداری روغن ریخته و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود، سپس کاکا های درست شده را در آن بگذارید و مانند کتلت هر دو روی آن را برشته کنید. اگر کدو حلوایی در دسترس نباشد یا علاقه ای به آن نداشته باشید، می توانید به جای کدو از شیر استفاده کنید.
2.آرد جو !
آرد جو، آردی است که اگر از آرد کامل آن نان تهیه شود، نان بسیار تیره و سفت و سنگین خواهد بود و خوردنش سخت و همچنین تلخ مزه است. برای همین با آرد گندم مخلوط می شود. معمولا نان های جو که در نانوایی های فانتزی به فروش می رسند، در بیشتر مواقع فقط با 20 درصد آرد جو و 80درصد آرد گندم تهیه می شوند و به این ترتیب قابلیت خوردن آن افزایش می یابد. البته با درصدهای بیشتری از آرد جو هم نان جو تهیه می شود که مقدار تولیدش کمتر است.
پتاژ جو
مواد لازم برای 4 نفر:
- آرد جو:2 قاشق سوپ خوری
- شیر هموژنیزه: 250 گرم
- خامه:50 گرم
- جعفری ساطوری شده:2 قاشق سوپ خوری
- کره: 25 گرم
- فلفل و نمک: مقداری
طرز تهیه:
25گرم کره را به مدت 30 ثانیه در مایکروفر قرار دهید. سپس آرد جو را به آن اضافه کنید و دوباره برای یک دقیقه داخل مایکروفر قرار دهید. از سوی دیگر ظرف را بیرون آورده و مواد آن را با مقداری از آب گوشت خوب حل کنید تا کاملا صاف شود. سپس آن را داخل یک ظرف گود ریخته، همه آب گوشت یا مرغ و شیر را به آن اضافه کنید و به مدت 5تا8 دقیقه دوباره داخل مایکروفر قرار دهید. در این فاصله مخلوط را دو تا سه بار خوب هم بزنید. خامه و جعفری را نیز در آخرین لحظه اضافه کرده و هم بزنید حال پتاژ جو شما آماده است .
3. آرد سمولینا
نوع خاصی از گندم خارجی وجود دارد که به گندم «دوروم» معروف است. این گندم به رنگ قهوه ای قرمز و تیره تر از گندم معمولی است و پروتئین بیشتری دارد. البته این آرد دانه بندی درشت تری نسبت به آرد گندم معمولی دارد و چندان پودری نیست، در ضمن گندم دوروم در ایران به صورت محدود کشت می شود، بنابراین ماکارونی سازهای ایران بیشتر از همان آرد معمولی برای تولید آرد نول- آرد سفید- استفاده می کنند. تنها تفاوت این آرد با آرد سفید این است که مقداری پروتئین بیشتر، رنگدانه بیشتر، بتاکاروتن بیشتر و آنتی اکسیدان بیشتری دارد و در کل مغذی تر است؛ همین!
بیسکویت خرمایی
مواد لازم برای 4 نفر: آرد:
- 2پیمانه
- آرد سمولینا: یک پیمانه
- روغن مایع: یک دوم پیمانه
- کره: یک چهارم پیمانه
- شکر: یک چهارم پیمانه
- گلاب: یک چهارم پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- پودر زیره: نصف قاشق چای خوری
- دارچین: یک قاشق چای خوری
- مایه خمیر فوری: یک سوم قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- برای داخل بیسکویت: خرمای له شده مخلوط با یک قاشق چای خوری دارچین
طرز تهیه:
همه مواد خمیر را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر در بیاید. 30دقیقه به خمیر استراحت دهید. در این فاصله خرما را پوره کرده و کمی دارچین و در صورت تمایل زیره اضافه کنید. بعد کف قالب را چرب و آرد پاشی کنید. خمیر را دو قسمت کرده و یکی را کف قالب پهن کنید. خرما را بین 2نایلون به اندازه قالب تان باز کنید و روی لایه خمیری بگذارید. بعد هم لایه آخر خمیری را روی لایه خرمایی باز کنید و کمی دارچین بپاشید و برش بزنید. حالا سینی را در فر 175 درجه سانتیگرادی به مدت 20 تا 30 دقیقه قرار دهید.